Speurtochten

Ontdek Zuid-Limburg in 4 speurtochten

Ontdek Zuid-Limburg met het hele gezin via “Expeditie Zuid-Limburg”. Expeditie Zuid-Limburg is een speurtochtboekje met fraai geïllustreerde routes, veel spellen, opdrachten en weetjes. Natuurmonumenten laat hiermee iedereen op een leuke manier kennismaken met de natuur en het Zuid-Limburgse landschap. Er valt in dit buitenlands stukje Nederland namelijk heel wat te ontdekken.

4x speuren tussen beek en heuvel
Rijk Leven in Nationaal Landschap Zuid-LimburgDe speurtochten in ‘Expeditie Zuid-Limburg’ bevinden zich allen in het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Nationaal Landschap Zuid-Limburg is één van de twintig nationale landschappen in Nederland. Het is een gebied met een uniek karakter. Steile hellingen, afgewisseld met holle wegen en plateaus. Groene heuvels, verfraaid door hoogstamboomgaarden. De vakwerkboerderijen, kapelletjes en kruisbeelden, ook het cultuurhistorisch erfgoed is uitzonderlijk gaaf. De rijke grond van vruchtbare löss, silex en kalksteen. Het rijke verenigingsleven dat de mensen in dorpen bindt. Ze zorgen ervoor dat recreëren, werken en wonen in Zuid-Limburg een rijk gevoel geven. Meer informatie over Nationaal Landschap Zuid-Limburg vindt u op www.rijklevenzuidlimburg.nl.

Startpunten en verkoopadressen
De speurtochten in het boekje starten op markante locaties aan de rand van de natuurgebieden. U kunt een wandeling starten vanaf:

  • de nieuwe parkeerplaats aan de voet van de Observant bij Sint-Pietersberg (Lage Kandaaldijk 115, voorbij ENCI rechts inrijden);
  • bezoekerscentrum Roode Beek (Aan de Voeëgelsjtang 1, Schinveld);
  • recreatieboerderij Tergracht (Plaatweg 6, Epen);
  • natuurtransferium Biesenhof (Biesenweg 1,Geleen, bij Sweikhuizen).

Op elke locatie kunt u vrij parkeren en na afloop lekker uitrusten en genieten van een hapje en/of drankje.

40 bladzijden met speurtochten, informatie en extra kortingen
Geniet van diverse kortingsacties die u op verschillende locaties in deze wandelgebieden aangeboden worden. Bijvoorbeeld 20% korting op midgetgolfen, een gratis cupcake bij een kop koffie of thee, of een pannenkoek voor de helft van de prijs. Het speurtochtboekje kost € 5,00 en is te koop bij alle VVV-Zuid-Limburg informatievestigingen, bezoekerscentrum Brunssummerheide en de startpunten van de speurtochten. U kunt het boekje ook online bestellen via de webshop op www.natuurmonumenten.nl.

DE   |   FR   |   NL   |   ENCONTACT   |   COLOPHON

Gebiedskaart

Droogdal bij Euverem

Orchard

Hikers in the Geren valley

Recreational traffic on a beautiful spring day

Neubourg castle in Gulpen

Jeker at Maastricht

Border

Border between Moelingen and Voeren

Voer area