voor scholieren

Voor scholieren en andere leergierigen

Woon jij ín of ergens tussen Luik, Tongeren, Hasselt, Heerlen, Aken, Eupen, Verviers en Maastricht? Dan woon je in het Drielandenpark. Wist je dat? Het gebied tussen en rondom de steden is een mooi en open gebied. Het is ook een heel divers gebied: akkers, heuvels, bos, heide, dorpjes, kastelen, rivieren, beekjes, grotten... Je kunt er van alles doen: wandelen, fietsen en zelfs skiën. Het is ook nog eens een gebied waar je drie talen kunt horen en waar drie culturen elkaar ontmoeten. Je hoeft helemaal niet ver weg te gaan om in een totaal andere wereld terecht te komen!

We gidsen je op deze pagina's door het Drielandenpark. Misschien doe je wel een idee op voor een uitstapje, of wil je een werkstuk maken over het gebied. Of je kunt een werkstuk maken over het project Drielandenpark. De drie landen werken samen om het groene hart zo mooi en open te houden als het nu is.

Klik voor meer informatie over het project en het gebied op een eerste verkenning.

Onder wat ligt waar vind je bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, of mooie natuurgebieden, maar ook plekken waar in het verleden iets bijzonders is gebeurd.

Wil je eens horen hoe andere kinderen het vinden om in het Drielandenpark te wonen? Kijk dan onder beleef het drielandenpark.

DE   |   FR   |   NL   |   EN   |   

Gebiedskaart

Geul valley

Where the Geul flows naturally again

Heuvelland hay

Voer area

Voer area

Flags at Tripoint Vaals

Infrastructure at Battice crossing

Hills near Vijlen

Poppies

Poppies at Mount St. Peter, calcareous grasslands.